Volledig scherm
© thinkstock

Eerste NK Skill Games in Enschede: FIFA spelen, maar dan op écht voetbalveld

ENSCHEDE - Op woensdag 4 september beginnen in Enschede de voorrondes van het allereerste NK Skill Games. Dit voetbalevent voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar dient als opmaat voor de landelijke finale van het NK Skill Games, die in mei 2020 wordt gespeeld op de KNVB-campus in Zeist. De voorronde in Enschede is op Sportcampus Diekman.

Computergames in het algemeen en de voetbalgame FIFA in het bijzonder zijn immens populair bij veel jongeren. De gemeente vindt het echter ook belangrijk dat kinderen voldoende sporten, bewegen en via sociale activiteiten met elkaar in contact komen. De Skill Games brengen beide elementen, de populariteit van voetbalgames én samen bewegen, bij elkaar.

Tot leven wekken

Tijdens de voorrondes van het Nederlands kampioenschap worden de digitale Skill Games uit de populaire voetbalgame FIFA 19 'tot leven gewekt' en op een echt voetbalveld nagedaan. In totaal worden er zes vormen uit het spel FIFA op het voetbalveld nagespeeld.

De twaalf bestpresterende jongens en meisjes krijgen de kans om de gemeente Enschede in het voorjaar te vertegenwoordigen tijdens de finale in Zeist. In totaal is er plaats voor 144 deelnemers.

Deelname is gratis en aanmelden kan via de site

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?

In samenwerking met indebuurt Enschede