Volledig scherm
PREMIUM
Van de BMW is resteert woensdagmorgen niet meer dan een zwartgeblakerd wrak. © Leo van Raaij

Elektrische auto ontploft zomaar in Enschede, staat ons dat vaker te wachten?

ENSCHEDE - Wat een paar uur eerder nog een gloednieuwe BMW i3 was, ligt deze woensdagochtend als een zwartgeblakerd karkas op de parkeerplaats bij dealer Broekhuis Oost in Enschede. Er is nauwelijks nog een auto in te herkennen. Het elektrische voertuig is door een spontane ontploffing van het batterijpakket in vlammen opgegaan.

Vestigingsdirecteur Ronald van Wolfswinkel van BMW-dealer Broekhuis Oost nabij invalsweg Zuiderval in Enschede instrueert zijn personeel op de parkeerplaats bij het autobedrijf. De showroom is onbruikbaar omdat  de zelfontbrandende I3 ook twee andere auto’s beschadigde en bovendien voor een laag roet op de andere voertuigen heeft gezorgd. De brand ontstond even na half twee in de nacht.Het is dat de brandweerkazerne op 100 meter van het autobedrijf ligt, anders was de schade nog groter geweest.

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede