1964: burgemeester Wim Thomassen (met aktetas) en voorzitter Van Heek van de Kamer van Koophandel gaan met de T-Ford op weg naar Den Haag om het doortrekken van de E8 ofwel A1 te bepleiten.
Volledig scherm
PREMIUM
1964: burgemeester Wim Thomassen (met aktetas) en voorzitter Van Heek van de Kamer van Koophandel gaan met de T-Ford op weg naar Den Haag om het doortrekken van de E8 ofwel A1 te bepleiten. © ANP

Enschede en A1: eindelijk staan ‘we’ op de kaart. ‘Dit zegt alles over de status van de stad’

ENSCHEDE - De A1 wordt wel de levensader van Twente genoemd, maar wie van Amsterdam naar de Duitse grens rijdt, kwam de naam Enschede heel lang niet tegen. Maar ineens staat de stad al bij de entree van de provincie op de borden. „Dit zegt alles over de statuur van de stad.”

  1. Zo vieren Tukkers hun verjaardag in de gedeeltelijke lockdown: proosten via de app en een felicitatiestoet
    PREMIUM

    Zo vieren Tukkers hun verjaardag in de gedeelte­lij­ke lockdown: proosten via de app en een felicita­tie­stoet

    ENSCHEDE - Het zal je maar overkomen: de taart is besteld, de uitnodigingen zijn verstuurd en de slingers al opgehangen. En dan komt de gedeeltelijke lockdown. Geen blokjesverjaardagen, niet meer dan drie gasten over de vloer. Een écht feestje zit er tijdens de tweede golf helaas niet in. Maar hoe vier je je verjaardag dan wél? We vroegen het aan deze jarige Twentenaren.

In samenwerking met indebuurt Enschede