Volledig scherm
PREMIUM
Robert Tiehuis woont in appartementencomplex De Tiggelhof in Enschede. Het complex is bovenop een hoogspanningsleiding gebouwd. Bovendien zit recht onder zijn slaapkamer een transformatorhuisje. © Angelique Kunst

Enschedeërs hebben geen stress van hoogspanning: 'Te oud om in paniek te raken'

ENSCHEDE - "Ja, wat doe je eraan?" De bewoners van appartementencomplex De Tiggelhof in Enschede blijken bovenop een hoogspanningsleiding te wonen. Volgens het nieuwste advies van de Gezondheidsraad kan dat ongezond zijn. Maar ze raken niet in paniek.

„Ja, dat wist ik wel”, zegt bewoner Robert Tiehuis laconiek. „Ik heb ooit gevraagd of ze die onderdoorgang daar wat dieper wilden maken, want je kan er zo met een hoge wagen of een caravan helemaal niet door. Toen zeiden ze dat dat niet kon, omdat er een hoogspanningsleiding onder de grond zit.” Hij hoort ervan op dat de Gezondheidsraad het wonen op zo’n leiding sinds kort afraadt. „Goh. Ik heb altijd wel gedacht dat dat niet gezond was. Weet je, er staan daar ook nog twee transformatorkastjes, precies onder mijn slaapkamer. Leek me ook niet goed.”

In samenwerking met indebuurt Enschede