Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Enschedeër (45) racet met 170 kilometer per uur over 80-weg

ENSCHEDE - Een 45-jarige man uit Enschede heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren. De Enschedeër racete met 170 kilometer per uur over de N343 tussen Hardenberg en Kloosterhaar. Op de provinciale weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Na correctie reed de Enschedeër liefst 85 kilometer per uur te hard. Ook haalde hij vijf keer in over een doorgetrokken streep. Een motoragent haalde de snelheidsduivel uiteindelijk van de weg.

De Enschedeër is zijn rijbewijs voor minimaal vier maanden kwijt. Ook moet hij bij het CBR op cursus komen vanwege zijn extreme rijgedrag. Een officier van justitie bepaalt hoe hoog de boete is die de Enschedeër krijgt opgelegd.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede