Enschedeër Leo (64) fotografeerde pinguïns en bijzondere vergezichten op Antartica

videoENSCHEDE - Voor de Enschedese fotograaf Leo de Jong was zijn reis naar Antarctica meer dan een jongensdroom. Zijn foto’s bieden anderen de kans om door zijn ogen naar het leven daar te kijken. 

Op zijn visitekaartje staat Aging Raw. Treffend gekozen. Leo de Jong is al wat ouder aan het worden, maar als fotograaf voelt hij zich nog piepjong, rauw en ongevormd. Tijdens zijn avontuurlijke foto-excursie naar Antarctica wilde hij die ene soort pinguïn vereeuwigen die anderen steevast negeren. „Hoeveel soorten pinguïns gaan we zien in Antarctica, vroeg ik mijn medereizigers aan boord van de tweemaster Fernande. Vier, vijf, zes? Voor mij zijn er dit keer maar twee soorten. Levende en dode pinguïns. En ik wilde ook eens op zoek naar de dode, om de vergankelijkheid vast te leggen.” 

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede