Martin Leppen bouwde als fanatiek pubquizzer een speciale app. Die gaat volgende week online.
Volledig scherm
Martin Leppen bouwde als fanatiek pubquizzer een speciale app. Die gaat volgende week online. © Susan Leppen

Enschedeër ontwikkelt pubquiz-app: toch gezellig samen een biertje doen

ENSCHEDE De wekelijkse pubquiz bij eetcafé Bij Flip kan door de coronacrisis niet doorgaan. Voor de vele fans is nu een app ontwikkeld om thuis met elkaar te quizzen en samen een biertje te doen.    

Zaterdag en de week daarvoor was de wekelijkse pubquiz van de Enschedese quizaanbieder Let’s Quiz al via een livestream te spelen. Vorige week deden daar nog 850 mensen aan mee. Zaterdagavond liep dat aantal op tot ruim 1500, in heel Nederland.

Vanaf volgende week is er ook een speciaal gebouwde app.

Fanatiek deelnemer

De app is ontwikkeld door de Enschedese Martin Leppen, softwareontwikkelaar bij CAPE Groep. Hij is zelf een fanatiek deelnemer aan Let's Quiz sinds 2006 in een team met familie en vrienden. 

Twintig uur stak hij in het bouwen van de app. „Een app geeft mogelijkheden om de quiz meer op een echte quiz te laten lijken. Vorige week zondag ging ik meteen aan de slag. In twee uur lag er een eerste versie. Daarna ging het om functionaliteit en het mooier maken van de app.”

Testers wilden interactie 

Deelnemers gaven input over waaraan de app moet voldoen. Wat zij belangrijk vonden? „Interactie met elkaar en het kunnen bijhouden van de eigen gekozen antwoorden en het controleren van die van andere teams.”

Zaterdagavond werd de app door tien teams getest. „Die test verliep goed”, vertelt Leppen de ochtend er na. „Er is nog wel een aantal zaken dat moet worden aangepast. Zo willen de deelnemers tussentijds antwoorden kunnen opslaan en er komt een uitslagenpagina.”

Bij Eetcafé Bij Flip doen elke maandagavond normaal gesproken zo’n 30 à 35 teams mee. In april viert Let’s Quiz haar 12,5 jarig bestaan, veel deelnemers zijn er al vanaf het begin bij.

Quote

Een app geeft meer mogelijkhe­den om de quiz op een echte quiz te laten lijken

Martin Leppen

Niet voor de prijs, maar de eer

Vanuit heel Nederland doen teams van vrienden, familie of collega’s mee. Niet voor een prijs, maar voor de eer en vooral het plezier. En zolang de horeca dicht blijft door de coronacrisis, blijft de quiz online plaatsvinden. 

Vanaf aanstaande zaterdag is de app voor iedereen gratis te gebruiken. De quiz begint om 21:00 uur via fb.com/letsquizNL.

In samenwerking met indebuurt Enschede