Enschedees gras is vanaf nu verboden voor voetballers

VideoENSCHEDE - Sportaal heeft vrijdag een speelverbod afgekondigd voor natuurgrasvelden in Enschede. Het gemeentelijke sportbedrijf hoopt te voorkomen dat de sportvelden onherstelbaar worden beschadigd.

Door aanhoudende droogte en extreem hoge temperaturen is de kwaliteit van de speelvelden in Enschede sterk onder de maat. „We hebben afgelopen woensdag een ronde gemaakt langs alle velden in de stad”, zegt Rutger Jan Hesselink van Sportaal. De conclusie was eigenlijk overal dezelfde: te slechte kwaliteit om te sporten. Tot 1 september zijn de velden ‘gesloten’.

  1. Bijna 50 jaar Flip Schoenen in Enschede: 'Wie is Flip?'
    PREMIUM

    Bijna 50 jaar Flip Schoenen in Enschede: 'Wie is Flip?'

    ENSCHEDE - Flip Schoenen bevindt zich in een wijk waar een voornaam volstaat. Even verderop zit bijvoorbeeld Harry's stoffen. Punt is alleen dat schoenhandelaar Edwin Eijkelenkamp helemaal geen Flip heet, net zomin als zijn vrouw Annelies die ook in de winkel staat. En gek genoeg, zijn vader die de winkel in 1971 begon heet ook geen Flip. Die luistert naar de naam Rien. Of eigenlijk luisterde hij daar juist niet naar. Zo is de naam Flip tenminste ontstaan.

In samenwerking met indebuurt Enschede