Grolsch komt met hoopvol biertje.
Volledig scherm
Grolsch komt met hoopvol biertje. © Grolsch

Enschedese brouwerij Grolsch biedt ‘hoop’ op een terras in de zon met nieuw biertje

ENSCHEDE - We kunnen weer een biertje doen op het terras én het optimisme keert langzaam terug. Daarom lanceert Grolsch een nieuw lente-speciaalbier met de naam  Hoop. Tegelijk roept de brouwer iedereen op hoopvolle verhalen in te sturen. De allermooiste komen op een bierviltje terecht.

 1. Viool van joodse onderduikster na 78 jaar terug naar familie: ‘Eindelijk zal Enschedese ‘Stradivarius’ weer klinken’
  PREMIUM

  Viool van joodse onderduik­ster na 78 jaar terug naar familie: ‘Eindelijk zal Enschedese ‘Stradiva­ri­us’ weer klinken’

  Het was een van de grootste wensen van haar leven. Ooit hoopte Gerrie Kuiper-Lipper uit Enschede de viool terug te geven die zij in de oorlog kreeg van haar joodse vriendin Vera Koppelman. Na bijna tachtig jaar gaat die wens alsnog in vervulling. Vera zelf overleed in januari in Israël, maar haar dochter komt naar Nederland om het instrument in ontvangst te nemen.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.