Volledig scherm
Martin Damhuis (achter) en Roy van Baal zijn de nieuwe eigenaren van digitale drukkerij NetzoDruk. © Robin Hilberink

Enschedese drukkerij NetzoDruk in andere handen

ENSCHEDE - Henry en Jeroen Ipskamp hebben hun aandelen in de digitale drukkerij NetzoDruk verkocht aan Martin Damhuis en Roy van Baal. Damhuis was al partner bij NetzoDruk (25 werknemers) en van Baal werkte voor zusterbedrijf Boxid.

NetzoDruk, opgericht in 2004,  is een landelijke speler, gespecialiseerd in digitaal drukwerk in kleine oplagen. Dan gaat het om boeken, brochures en bijvoorbeeld proefschriften van promovendi van verschillende universiteiten.

Fors geïnvesteerd

De nieuwe eigenaren nemen het bedrijf over waarin recent fors is geïnvesteerd. Sinds een half jaar werkt NetzoDruk als eerste bedrijf in Nederland met een digitale drukpers van Japans fabricaat (Komori). Met deze machine kunnen naast papier ook karton en verschillende kunststoffen worden bedrukt. Met een andere pers kunnen hout, glas en exotische materialen tot vijf centimeter dik worden bedrukt.

Centraliseren

Het is een strategische keuze via deze grote investering – de Komori-pers kostte 1,4 miljoen euro - afstand te nemen van de ‘vechtmarkt’ van traditioneel drukwerk. Naast de investering in de digitale drukpers is er fors geïnvesteerd in een digitale vlakbeddrukpers. De nieuwe eigenaren staan voor de opgave om de productie van de vestigingen Enschede en Groningen te centraliseren in Enschede. 

In samenwerking met indebuurt Enschede