Enschedese wethouder geeft antwoord op vragen met een rijm

VideoENSCHEDE - ‘Het college gaat niet mee in de stampij / En laat de discussie aan de maatschappij’. In dichtvorm geeft Jeroen Diepemaat antwoord op vragen van DPE over de rol van de gemeente rond Zwarte Piet en andere tradities die op de tocht zouden staan.

Met meer dan twintig rijmende coupletten heeft wethouder Jeroen Diepemaat in sinterklaasstijl antwoord gegeven op schriftelijke vragen van DPE-raadslid Arjan Brouwer over bedreigde tradities als Sinterklaas en Kerstmis. Brouwer informeert naar de rol van de gemeente bij het al dan niet bewaken van deze voorbeelden van oer-Nederlands immaterieel erfgoed.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede