Vader Angelo en zoon Riccardo Talamini vierden vorig jaar nog het 50-jarig bestaan van hun ijssalon. Ze zijn er mee gestopt, hun pand aan de Marktstraat is verhuurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Angelo en zoon Riccardo Talamini vierden vorig jaar nog het 50-jarig bestaan van hun ijssalon. Ze zijn er mee gestopt, hun pand aan de Marktstraat is verhuurd. © Emiel Muijderman

Geen ijssalon Talamini meer in Enschede, icoon sluit na halve eeuw de deuren

ENSCHEDE - Het zal enorm wennen worden voor Angelo Talamini (82). „Dit wordt de eerste zomer dat ik niet werk.” Na ruim een halve eeuw is er een einde gekomen aan de Enschedese vestiging van ijssalon Talamini aan de Marktstraat, een begrip in de stad en ver daarbuiten.

  1. DJ Isis viert jubileumjaar: in Goor opgegroeide pionier van de dansmuziek zit dertig jaar in het vak
    PREMIUM

    DJ Isis viert jubileum­jaar: in Goor opgegroei­de pionier van de dansmuziek zit dertig jaar in het vak

    AMSTERDAM/GOOR - Ze was nachtburgemeester van Amsterdam, ambassadeur voor de Vrijheid én adviseert de hoofdstad over kunst en cultuur. Maar Isis van der Wel (47) is bovenal een van de vrouwelijke pioniers in de elektronische dansmuziek. DJ Isis bracht haar jeugd voor het grootste gedeelte door in Goor en zit in 2022 dertig jaar in het vak. Binnenkort is ze weer in Twente. Voor een bijzonder optreden.

In samenwerking met indebuurt Enschede