Volledig scherm
Het ontwerp van de nieuwe moskee in Enschede © Artist impression ENA Architecten

Geen sprake van verkeersoverlast bij nieuwe moskee in Enschede

ENSCHEDE - Er is geen sprake van mogelijke verkeersoverlast door de komst van de moskee op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beverststraat in Enschede. Dat bevestigt nieuw verkeersonderzoek.

De Raad van State beveelde bijna drie maanden geleden aanvullend onderzoek naar de mogelijke verkeersoverlast door de komst van het gebedshuis op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beverststraat. Ook was een nieuwe milieutoets nodig, oordeelde de Raad van State in de zaak die door Praxis, Nettorama en een omwonende was aangespannen.

Geen nader onderzoek

De uitkomsten van het nieuwe verkeersonderzoek onderbouwen en bevestigen volgens de gemeente de eerdere gegevens. Daarmee is er volgens de gemeente ook geen reden nader onderzoek te doen naar eventuele nadelige gevolgen voor het milieu, zoals de Raad van State had opgedragen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan met een nieuw verkeersonderzoek naar de gemeenteraad gestuurd. De stedelijke commissie van de raad buigt zich op dinsdag 25 juni over het aangepaste raadsvoorstel. Volgende maand wordt het aangepaste bestemmingsplan in de gemeenteraad behandeld.

Tijdverlies

Hoewel bij de procedure rond de totstandkoming van de moskee sprake is geweest van vertraging door de tussenuitspraak van de Raad van State, gaat de gemeente na het aanvullende verkeersonderzoek niet uit van veel meer tijdverlies. Dat heeft ook te maken met het feit dat er niet opnieuw een ontwerp-bestemmingsplan ter inzage hoeft te worden gelegd.

In samenwerking met indebuurt Enschede