Volledig scherm
PREMIUM
Herman Hendriks wil meer standplaatsen voor woonwagens in Enschede heeft sinds vanmorgen een stukje grond aan Twekkeleres (Usselerhalte) bezet met zijn camper. © Annina Romita

Gemeente Enschede over Usselerhalte: ‘Geen kant-en-klare woonwagenlocaties’

ENSCHEDE - Er ligt geen riool en er is geen gasaansluiting. De voormalige woonwagenlocatie aan de Usselerhalte, waar actievoerder Herman Hendriks inmiddels zijn camper heeft geparkeerd, is geen kant-en-klare locatie. Aldus de gemeente.

Bij de binnenhaven aan het einde van de Hendrik ter Kuilestraat ligt een bosje. Daar stonden vroeger een stuk of vier woonwagens. Daarmee wordt het zoeken naar nieuwe locaties een stuk makkelijker dan de gemeente denkt, aldus woonwagenbewoner-zonder-wagen Herman Hendriks. Hij strijdt al een tijd voor een plek en dat leidde een jaartje geleden tot het besluit van de gemeente om inderdaad een locatieonderzoek te doen. Twintig belangstellenden wilden een plek en daar moet iets voor geregeld worden. Recent meldde het college aan de raad dat dit een dure exercitie wordt: grofweg rond de 1,5 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Enschede