Eénrichtingsverkeer, rechts aanhouden, matrixborden: de gemeente probeerde al van alles om de bezoekersstroom in de Enschedese binnenstad in goede banen te leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Eénrichtingsverkeer, rechts aanhouden, matrixborden: de gemeente probeerde al van alles om de bezoekersstroom in de Enschedese binnenstad in goede banen te leiden. © Annina Romita

Gemeente worstelt met overvolle winkelstraten, ondernemers ploeteren door in vol Enschede

ENSCHEDE - Hoe weet je nu als gemeente of het in de binnenstad te druk is of niet? Breda heeft sinds kort een ‘Drukte Meter’. Enschede vertrouwt op boa’s en verkeersregelaars. Maar dat is niet meer voldoende, zo blijkt nu. „Het lijkt wel of corona niet meer bestaat.”  

  1. Fietsen door de drukpershal, het zou zomaar kunnen in nieuw woningbouwplan Enschede
    PREMIUM

    Fietsen door de drukpers­hal, het zou zomaar kunnen in nieuw woningbouw­plan Enschede

    ENSCHEDE - Het zijn gezichtbepalende pijlers van Cromhoff Enschede: de voormalige pershal waar vroeger De Twentsche Courant Tubantia werd gedrukt en de laagbouw aan de Getfertsingel waar onder meer de directie van de krant zetelde. Beide panden blijven in het plan Cromhoff bewaard, als voorbeelden van het verleden. Ze krijgen een tweede leven in de nieuwe wijk waar mensen wonen en werken in het groen.

In samenwerking met indebuurt Enschede