Gemist? Extra agenten in Twente bij avondklok & we slapen slechter door corona
Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van donderdag 21 januari.
Delen per e-mail
Politie Twente zet extra agenten in voor handhaving avondklok | De politie zet meer agenten in om de avondklok te kunnen handhaven. Mensen die na het ingaan van de avondklok nog op pad zijn naar vrienden, moeten volgens de Veiligheidsregio Twente bekeurd worden.
Twentse coronacijfers | In Twente zijn het afgelopen etmaal 255 mensen positief getest op het coronavirus. Er zijn elf mensen overleden door het virus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag publiceerde.
Ook HVV Tubantia hard getroffen door coronacrisis | Voetbalvereniging Tubantia dreigt in de rode cijfers terecht te komen als gevolg van de coronacrisis. Het bestuur houdt al voorzichtig rekening met een tekort van 25.000 tot 30.000 euro over het lopende seizoen.
Nieuwe Twentse havenbelasting blijkt voor 24 binnenvaartschippers financiële strop | Tot voor kort betaalde schipper Eelke Fransbergen van de ms Ortygia jaarlijks 7000 euro havengeld om in de Hengelose haven tonnen zout voor de medische industrie te kunnen laden. Maar dat bedrag is nu meer dan verdubbeld. „En dat in coronatijd! Daar kan ik met mijn pet niet bij.”
Thuiskapster Pascalle uit Hengelo mag niet meer knippen, maar op steunmaatregelen hoeft ze niet te rekenen | Ze had zich het jubileum wel anders voorgesteld. Pascalle Thüss uit Hengelo komt al 25 jaar bij de mensen thuis, voor een knipbeurt of haarspoelinkje. Nu zit ze thuis, duimen te draaien. Op steun vanuit een van de regelingen van het rijk hoeft ze niet te rekenen. De partnertoets nekt haar.
Drama binnen de familie zette Frans (63) uit Haarle aan tot opmerkelijke geste | Wat je als voorbijganger ziet: de flinke lindeboom, de bloemenpracht en het bankje met daarnaast een waterpomp. Wat je níet ziet: het verdrietige verhaal achter de totstandkoming van deze plek in Haarle, op de grond van Frans Rensen (63). „Hier wonen is prachtig, maar de aanleiding klopt niet.”
Derde van Overijsselaars slaapt slechter sinds coronacrisis | Bijna een derde van alle mensen in Overijssel komt moeilijker in slaap dan voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek onder duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder in opdracht van slaapspecialist Swiss Sense. Dat is iets meer dan landelijk het geval is. In Gelderland piekeren ze ’s nachts het meest over hun gezondheid.
Hoe denken Twentenaren over de avondklok? | Niemand die erop zit te wachten. Maar toch moet het, vindt het kabinet. De avondklok. Het paardenmiddel moet voorkomen dat de uiterst besmettelijke Britse variant van corona de zorg compleet ontregelt. Reacties van een paar avondmensen in onze regio. “Voor de jongeren vind ik het erg.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Sanderink moet ex hogere ontslagvergoeding betalen
ALMELO - Gerard Sanderinks bedrijf Centric moet zijn ex-vriendin Brigitte van Egten een hogere ontslagvergoeding betalen. Dat heeft het Gerechtshof in Arnhem in hoger beroep beslist. -
Bijbaan kwijt, studievertraging en kosten: 'Elke maand lastig om mijn studie te betalen'
Van zorgeloos studeren is tijdens de coronacrisis geen sprake. Studenten maken meer studiekosten door opgelopen studievertraging, velen zijn hun bijbaan kwijtgeraakt, ze lenen meer en maken zich daardoor ook zorgen over hun financiële toekomst. -
Advocaten laten psychiatrisch patiënt uit Haaksbergen zitten, rechtbank regelt op zitting nog een nieuwe
ENSCHEDE/ALMELO - In de videoruimte van de gevangenis in Zwolle is Jounass B. (36) deze maandagmiddag de wanhoop nabij. Z’n advocaten hebben het laten afweten. Terwijl de rechtszaak tegen de uit Haaksbergen afkomstige psychiatrisch patiënt van start gaat. De rechtbank zelf brengt evenwel uitkomst. -
PREMIUM
Verkiezingen: Partijen hebben meer oog voor klimaat en ongelijkheid
Het aftellen naar de landelijke verkiezingen is begonnen, de campagne is op volle toeren. Dagelijks zijn de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen te volgen, zoals tijdens de gesprekken met de lijsttrekkers georganiseerd door de Universiteit Twente en De Twentsche Courant Tubantia. -
22
Driekwart van commando's in spe haalt de opleiding niet, waarom is dat?
Misschien is de opleiding van de Korps Commandotroepen wel de zwaarste die er is. Ongeveer 80 procent van de kandidaten haalt de eindstreep niet eens. Universitair hoofddocent Ruud den Hartigh werkt nu samen met zijn team aan een oplossing. Door de commando’s in spe te volgen en de data te analyseren, hopen ze erachter te komen wat de grote uitval veroorzaakt.
-
PREMIUMtelevisie
Onderzoekers van de UT geven in nieuw tv-programma slimme oplossingen voor mensen met een beperking
Zeven knappe koppen, waarvan er vijf zijn verbonden aan de Universiteit Twente, verleggen vanaf maandag de limieten van mensen met een beperking. Zij presenteren oplossingen die levens voor eens en voor altijd zullen veranderen. -
4
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
PREMIUM
Veel zal niet hetzelfde zijn na corona, ook in Twente niet
Corona gaat ons leven en dus ook onze economie blijvend veranderen. Om van een Great Reset te spreken lijkt nog wat overdreven, maar veel dingen zullen na het verdwijnen van het virus niet meer hetzelfde zijn; thuiswerken, online kopen en videovergaderen lijken blijvers. Met als gevolg onder meer minder (zaken)reizen, autokilometers, hotelovernachtingen, schoonmaak en winkelbezoek. Dat heeft grote consequenties. Ook in Twente.
In samenwerking met indebuurt Enschede