Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Beeldbewerking DTCT

Gemist? Luchtalarm zorgt voor onrust in Enschede en ook Twente warmt zich aan Russisch gas

Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben het in een overzicht voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van vrijdag 25 februari.

 1. Het is fijn om verhalen te delen als je beginnende dementie hebt. ‘Het is een ziekte hè, je kunt er niks aan doen’
  PREMIUM

  Het is fijn om verhalen te delen als je beginnende dementie hebt. ‘Het is een ziekte hè, je kunt er niks aan doen’

  Hans (79) lacht alles weg, Jan (72) moet er nog aan wennen, Theo (85) is net bij zijn partner Riet ingetrokken, Truus (71) raakt in paniek als haar Johan niet in de buurt is en Ank (78) hecht eraan in haar eentje de boodschappen te doen. Wat hebben deze Haaksbergenaren gemeen? Allemaal hebben ze beginnende dementie. In het Odensehuis komen ze samen. „Hier word je niet afgeschreven.”
  Haaksbergen
 2. Twentenaren en Achterhoekers steeds vaker beboet voor rijden onder invloed: in deze gemeente is de stijging het grootst
  INTERACTIEVE KAART

  Twentena­ren en Achterhoe­kers steeds vaker beboet voor rijden onder invloed: in deze gemeente is de stijging het grootst

  Rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicijnen. Het is ten strengste verboden, maar toch worden er steeds meer Twentenaren betrapt op het rijden onder invloed. In Overijssel werden het afgelopen jaar liefst 2.015 bekeuringen uitgedeeld, een stijging van ruim 14% ten opzichte van 2021. Vooral in Almelo is een significante stijging zichtbaar.
  Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede