Volledig scherm
© Dennis Bakker / News United

Gestolen auto teruggevonden in Enschede na driedubbele diefstal

UpdateENSCHEDE - Bij een autobedrijf aan de Deurningerstraat in Enschede zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie auto's gestolen. Een buurtbewoner zag twee mensen wegrijden in twee van de auto's toen ze wakker werd van het lawaai. De politie zoekt getuigen van de diefstallen. Eén van de auto's is vrijdag weer teruggevonden.

De buurtbewoner werd tijdens de brutale diefstallen gewekt door lawaai en breekgeluiden en besloot een kijkje te nemen. Op dat moment stapten er net twee personen elk in een auto en reden daar mee weg.

Erger voorkomen: sleutels lagen klaar

Toen de politie ter plaatse kwam, bleken er niet twee maar drie auto's gestolen bij het bedrijf. Volgens de politie waren de dieven van plan meer auto's te stelen. Bij meerdere auto's lag namelijk de bijbehorende sleutel klaar, die de dieven eerder hadden gestolen uit de naastgelegen kantoorruime van het autobedrijf. 

Door de politie in te schakelen is waarschijnlijk erger voorkomen. Eén van de drie gestolen auto's werd vrijdagmiddag aangetroffen aan de Dommelstraat in Enschede. De wagen is meegenomen door de politie voor onderzoek. Een auto naast de gevonden wagen is ook in beslag genomen, vanwege valse kentekenplaten die de auto voerde. Onbekend is of de twee voertuigen met elkaar te maken hebben.

Getuigenoproep

De politie vraagt mensen die wellicht iets hebben gezien van de driedubbele diefstal zich te melden. Ook bij het zien van één van de drie gestolen auto's wordt gevraagd de politie te bellen. Ook camerabeelden van de diefstallen zijn welkom.

De volgende twee voertuigen worden nog vermist.

- Witte Nissan Note (2014) met kenteken 7-ZGH-84

- Grijze Ford Focus (2004) met kenteken 70-PJ-HP

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of het tipformulier op politie.nl.

In samenwerking met indebuurt Enschede