Eigenaar Patrick van Erven in het nieuw geopende Douwe Egberts Café in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Patrick van Erven in het nieuw geopende Douwe Egberts Café in Enschede. © Frans Nikkels Fotografie

Gigantische ‘huiskamer’ opent in Enschede: Douwe Egberts Café is terug van weggeweest

ENSCHEDE - Nee, met je zorgvuldig uitgeknipte spaarpunten naar de winkel voor een theepot of nieuwe kopjes is er niet bij. Vanaf vandaag kunnen Tukkers, die hun Heavenly Hazel en muffin appel-kaneel de afgelopen jaren hebben gemist, echter wél weer opgelucht ademhalen. Na zeven jaar afwezigheid keert het Douwe Egberts Café terug in het Enschedese straatbeeld. En dat is nog maar het begin.

 1. Achter op het erf staken twee klompjes omhoog, maar oma is nog niet dood
  PREMIUM

  Achter op het erf staken twee klompjes omhoog, maar oma is nog niet dood

  Over twee weken gaan we trouwen en het is nog even de vraag of oma daarbij is. Ze is oud. Toen mijn oom laatst achter op het erf twee klompjes omhoog zag steken, dacht hij dat het ‘gebeurd’ was, maar ze was alleen gevallen. Zelf overeind komen ging niet, haar roep om ‘volk!?’ ging verloren in de boerderijgeluiden. In het half uur dat ze daar zat, hoopte ze vooral dat het niet zou gaan regenen. Het bleef droog.
 2. Inflatie dilemma voor Twentse ondernemers: ‘Waarom pikt overheid een graantje mee als je een bonus geeft?’
  PREMIUM

  Inflatie dilemma voor Twentse onderne­mers: ‘Waarom pikt overheid een graantje mee als je een bonus geeft?’

  ENSCHEDE - De inflatie lag vorige maand voor het eerst in bijna vijftig jaar boven de 10 procent. Dat merken consumenten in de portemonnee en het zorgt voor dilemma’s bij ondernemers. De eigenaar van het Twentse Jongbloed Fiscaal Juristen pleit voor belastingvrije bonussen. „Nu gaat een groot deel van zo’n bedrag naar de staat, waarom moet die een graantje meepikken?”

In samenwerking met indebuurt Enschede