Grolsch introduceert variant ‘kopstoot’: Kornuit JAJEM

ENSCHEDE – Grolsch komt met een nieuwe biermix: Kornuit JAJEM. Het nieuwe drankje is een ‘frisse combi van bier en jenever’. Grolsch produceert al Radler. Het nieuwe drankje is een mix van Kornuit pils, JAJEM Jenever en natuurlijke citrus aroma’s.

Volledig scherm
De nieuwe biermix van Grolsch is alleen in blik verkrijgbaar. © Grolsch

Deze biermix heeft volgens Grolsch ‘een licht zoete, frisse smaak en 5,9% alcohol. Het is volgens de brouwerij ‘een ideale drank voor tijdens een feestje, op een festival of in de zon op het terras’ en wordt donderdagavond voor het eerst geschonken tijdens een speciaal launch event in Amsterdam. 
 
Christian Camps, Brand Manager Kornuit: “De biermarkt in Nederland is in beweging. Pils is met afstand nog steeds het meest gedronken bier. Maar speciaalbieren en biermixen zijn flink in opmars. De combi van bier en jenever kennen we natuurlijk van de kopstoot. Maar Kornuit JAJEM is lichter en frisser, echt een biermix.”
Kornuit JAJEM komt op de markt in een strak 33 cl blik. Bij het design van het blik is rekening gehouden met de vele clubs en uitgaansgelegenheden waar de biermix verkrijgbaar zal zijn. Er is gebruik gemaakt van een onzichtbare UV-inkt die oplicht bij blacklight (UV)-verlichting. 

  1. Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudige kamer

    Rechtbank: vernieling en diefstal Enschedese graven naar meervoudi­ge kamer

    Afgelopen voorjaar werden tientallen graven op de Westerbegraafplaats in Enschede met grof geweld vernield en leeggeroofd van koperen en bronzen ornamenten. De impact hiervan op de nabestaanden was enorm en de opluchting was dan ook groot toen ergens in mei een oud-metaalhandelaar bij de politie kwam met een zak vol beeldjes en grafletters. Hij noemde de namen van de mannen die hem de spullen verkochten en twee jonge Enschedeërs werden aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Enschede