Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Peter Nieuwstraten vertrekt bij het Stedelijk Lyceum © Lars Smook

'Het Stedelijk Lyceum Enschede heeft weer een toekomst'

ENSCHEDE - Rustig afbouwen was er niet bij. Peter Nieuwstraten gaat met pensioen na negen rumoerige jaren als bestuurder van het Stedelijk Lyceum. „De eerste jaren ben ik vooral bezig geweest met afbreken.”  

Het Stedelijk Lyceum is de kleinste scholengemeenschap waar hij ooit gewerkt heeft, maar ook de moeilijkste, geeft hij toe. Peter Nieuwstraten viel bepaald niet met zijn neus in de boter toen hij in 2009 aantrad als enig bestuurder van het Stedelijk Lyceum. Z’n voorganger liet het Stedelijk in totale wanorde achter. Het megalomane project Scholingsboulevard, net een jaar oud, stortte als een kaartenhuis in elkaar.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede