Volledig scherm
PREMIUM
Bestuurder Peter Nieuwstraten vertrekt bij het Stedelijk Lyceum © Lars Smook

'Het Stedelijk Lyceum Enschede heeft weer een toekomst'

ENSCHEDE - Rustig afbouwen was er niet bij. Peter Nieuwstraten gaat met pensioen na negen rumoerige jaren als bestuurder van het Stedelijk Lyceum. „De eerste jaren ben ik vooral bezig geweest met afbreken.”  

Het Stedelijk Lyceum is de kleinste scholengemeenschap waar hij ooit gewerkt heeft, maar ook de moeilijkste, geeft hij toe. Peter Nieuwstraten viel bepaald niet met zijn neus in de boter toen hij in 2009 aantrad als enig bestuurder van het Stedelijk Lyceum. Z’n voorganger liet het Stedelijk in totale wanorde achter. Het megalomane project Scholingsboulevard, net een jaar oud, stortte als een kaartenhuis in elkaar.

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede