Linda Hilberink denkt met weemoed terug aan de tijd dat ze begon bij Tubantia. „Politienieuws vonden we niet op sociale media als Instagram. Nee, daarvoor gingen we dagelijks naar het politiebureau.”
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Hilberink denkt met weemoed terug aan de tijd dat ze begon bij Tubantia. „Politienieuws vonden we niet op sociale media als Instagram. Nee, daarvoor gingen we dagelijks naar het politiebureau.” © Emiel Muijderman

‘Hij vertelde wat hij kon. Zei nooit teveel. Hield niet onnodig zijn mond. Waardoor je met plezier naar het politiebureau ging’

ColumnHet was een triest bericht dat deze week een mooie herinnering opriep. Van heel lang geleden. Het jaar 1998 of kort daarna. Het jaar dat ik als verslaggever bij deze krant begon. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Enschede