Volledig scherm
Leden van EHV brengen een eerbetoon aan Lotte van der Zee. © Eric Brinkhorst

Hockeyvereniging leeft mee met model Lotte van der Zee (20)

De situatie van het Enschedese model Lotte van der Zee is nog altijd onveranderd, maar de stroom aan reacties houdt niet op. EHV, de hockeyvereniging waar Van der Zee keepster is, kwam deze week met een fraai eerbetoon aan het 20-jarige model.

Volledig scherm
Lotte van der Zee

Leden van de vereniging vormden samen een groot hart. Middenin het hart maakten teamgenoten van het model een klein hart. ,,De berichtjes en het medeleven van mensen is overweldigend”, laat haar moeder weten. ,,Het is hartverwarmend om te zien hoe geliefd Lotte bij veel mensen is. Wij zijn zo blij met al deze berichten.”

Lotte van der Zee werd vorige week tijdens haar vakantie in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand. Ze is in eerste instantie door haar ouders gereanimeerd. Sindsdien wordt ze door artsen in een kunstmatige coma gehouden. Haar toestand is kritiek. De Enschedese is inmiddels per helikopter van Rosenheim overgebracht naar het universitaire ziekenhuis in München, maar artsen kunnen nog niets zeggen over de kans op herstel van Van der Zee.

„Het is zeer onwerkelijk om je dochter aan zo veel slangen te zien liggen”, zei haar moeder eerder. „Maar Lotte is jong, sterk en sportief. Hopelijk geeft dat de doorslag om te herstellen. Vooralsnog kunnen artsen geen prognose geven.”

Volgens haar ouders begon Lotte zich vorige week in de loop van de dag onwel te voelen: „Ze werd doodziek, met veel braken. Daarna escaleerde dat in een plotselinge hartstilstand”. Over de oorzaak daarvan valt niets te zeggen, aldus haar ouders.

Medeleven

Haar moeder zegt veel steun te putten uit de vele reacties van medeleven, met name ook op sociale media. Ook in de modellenwereld is geschokt gereageerd op het nieuws rond Lotte. Haar moeder: „Al die berichten doen ons enorm goed. Daar putten we ook moed uit. Ik heb vanmorgen tegen Lotte gezegd hoeveel iedereen met haar meeleeft. Ze heeft nu 90.000 volgers op Instagram. Maar liever heb ik natuurlijk dat ze er nul heeft en gewoon gezond bij ons is.”

Van der Zee werd in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld tijdens een wedstrijd in Guatemala. Een jaar eerder werd ze Miss Teen of the Netherlands. De ouders vragen iedereen die meeleeft respect te hebben voor de privacy van het gezin en verwijzen door naar Lotte’s management, Pointed MGMT in Amsterdam.

In samenwerking met indebuurt Enschede