Volledig scherm
PREMIUM
In het Politie Cellen Complex in Borne blijft de kindercel de komende tijd vaak leeg © Christian van der Meij

Hoe de menselijke maat zoek raakte bij aanpak Twentse ‘boefjes’

AnalyseENSCHEDE - Justitie wilde de afgelopen jaren efficiënter worden. De menselijke maat verdween hierdoor soms.  Zoals bij duizenden pubers die na een klein vergrijp in de cel belandden, waar een hartig woordje vaak al voldoende was geweest.

Politieagenten van wie de taken zo strak afgebakend zijn dat voor persoonlijke invulling nauwelijks ruimte is. Cellencomplexen waar verdachten verzameld worden om ze door ‘afhandelteams’ te laten beoordelen. En supersnelrecht waardoor veel meer kleine zaken binnen het strafrecht kunnen worden afgehandeld. Het zijn slechts enkele van de ontwikkelingen  binnen justitie die de laatste jaren voor meer efficiëntie of professionalisering moesten zorgen.

  1. ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinterhoorn leeft
    PREMIUM
    Video

    ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinter­hoorn leeft

    ENSCHEDE - Midwinterhoornblazers merken dat de status van Immaterieel Cultureel Erfgoed de traditie goed heeft gedaan. Het vooral in de grensstreek bespeelde instrument kreeg in 2013 al die status, maar ook het bouwen van de midwinterhoorn is sinds dit jaar opgenomen op de Nationale Inventaris. De Twentse clubs zien dat terug in hun ledenaantal: “We zijn stabiel. Deze traditie heeft toekomst.”

In samenwerking met indebuurt Enschede