Jeroen Geerink met kinderen van de Regenboog aan het gymmen. „Bij de toets komen technieken als balanceren, kruipen. hinkelen, springen en klauteren aan bod. De kinderen vinden het leuk om te doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Geerink met kinderen van de Regenboog aan het gymmen. „Bij de toets komen technieken als balanceren, kruipen. hinkelen, springen en klauteren aan bod. De kinderen vinden het leuk om te doen.” © Frans Nikkels Fotografie

Holt motoriek kinderen écht achteruit? Enschede toetst beweegvaardigheid

ENSCHEDE - Kinderen hangen steeds meer gamend op de bank in plaats van buiten te spelen. Welke invloed heeft dat precies op de motorische ontwikkeling, zijn er verschillen per wijk in Enschede en kunnen er op maat sportactiviteiten worden aangeboden? Om antwoorden op dergelijke vragen te krijgen, wordt de beweegvaardigheid van alle 14.000 basisschoolkinderen getoetst.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

In samenwerking met indebuurt Enschede