Honderden nieuwe studentenkamers op UT

VideoENSCHEDE - Na jaren leegstand heeft het faculteitsgebouw De Hogekamp in Enschede een nieuwe bestemming gekregen. Het gebouw is totaal gestript en daarna verbouwd tot een modern wooncomplex met 445 volledig ingerichte studio’s. Met de start van het nieuwe studiejaar hebben studenten uit buitenland de nieuwe accommodatie in gebruik genomen.

In het complex zitten op dit moment ruim honderd internationale studenten. Een deel van de kamers wordt op dit moment nog via Airbnb verhuurd. Vanaf eind december kunnen ook Nederlandse studenten een kamer huren. „Ik verwacht dat eind januari alle studio’s zijn verhuurd”, aldus Pieter Lok van vastgoedbeheerder Camelot.

Alle gemakken

Quote

Studenten kunnen de kookplaat of het strijkij­zer maximaal 30 minuten gebruiken

Pieter Lok

Vanaf 617 euro per maand kunnen studenten een kamer huren. Voor dit bedrag zijn zij van alle gemakken voorzien. „We hebben hier een loungeruimte, studieplekken, een wasserette en zelfs een bioscoop. Ook kun je hier op het dakterras genieten van het prachtige uitzicht van de bossen bij Enschede.” Studenten kunnen maximaal drie jaar een kamer huren, daarna moeten ze vertrekken.

Lok: „Veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke speerpunten in dit gebouw. Zo kunnen studenten de kookplaat of het strijkijzer maar maximaal 30 minuten gebruiken. Ook kun je alleen naar binnen als je hier woont en om elf uur ‘s avonds moet het stil zijn. Het pand is daarnaast volledig gasloos gemaakt.”

Hotel

Naast de studentenwoningen neemt ook het U-Parkhotel intrek in het gebouw, met 72 kamers en vergaderzalen. Daarnaast komen in het torengedeelte nog 48 appartementen met één slaapkamer. Deze worden volgend jaar in gebruik genomen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
© De Hogekamp

In samenwerking met indebuurt Enschede