Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Staatsloterij

Hoofdprijs Staatsloterij valt wéér in Enschede

De geldprijzen blijven maar vallen in Enschede. Bij de trekking van de Staatsloterij van 10 januari is de hoofdprijs op één vijfje lot in Enschede gevallen. De geluksvogel mag daardoor 200.000 euro belastingvrij in ontvangst nemen.

Het is de tweede keer in het nog jonge, nieuwe jaar dat er in Enschede een grote geldprijs valt. Bij de Oudejaarstrekking won een jong gezin met twee kinderen uit de stad 15 miljoen euro belastingvrij. „Mijn vader belde op en schreeuwde: schat, je hebt 15 miljoen gewonnen in de Staatsloterij! Eerst geloofde ik het niet, maar ik kon me ook niet voorstellen dat het een geintje was. Want hij bewaarde onze loten. Daarna werd ik hélemaal gek”, vertelde de 22-jarige winnares uit Enschede eerder. ,,Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Een jaar eerder, bij de jaarwisseling van 2018 op 2019, viel de hoofdprijs van maar liefst 30 miljoen euro op een lot in Enschede.

De hoofdprijs in de Staatsloterij van 10 januari viel op vijf 1/5 loten. De vijf winnaars krijgen ieder 200.000 euro. Naast Enschede gaat het om een inwoners van Alphen aan den Rijn, Dordrecht, Bronnegerveen en Son & Breugel.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.

In samenwerking met indebuurt Enschede