Volledig scherm
Impressie © Hudson Bay

Hudson's Bay zoekt collega's voor winkel in Enschede (audio)

ENSCHEDE - Hudson's Bay zoekt 1.800 nieuwe collega's. Om die reden trapte het Canadese bedrijf vandaag een omvangrijke wervingsactie voor collega's af. Nog dit jaar zal Hudson's Bay tien winkels openen in Nederland, waaronder ook één in Enschede.

Ze komen naar grote steden zoals o.a. Amsterdam, Den Bosch, Maastricht en Utrecht. Ook in Enschede wil Hudson's Bay het gat vullen dat het faillissement van V&D heeft achtergelaten in het winkellandschap. De keten heeft in de steden waar het neerstrijkt ook veelal gekozen voor panden waar voorheen de failliete branchegenoot in was gevestigd.5000 banen
De eerste nieuwe collega's moeten vanaf 1 juli intern worden opgeleid. De komst van Hudson's Bay naar Nederland zorgt volgens het bedrijf voor 2500 nieuwe retailbanen. Daarnaast rekent het bedrijf, dat zichzelf bestempelt als een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld, op nog eens 2500 tijdelijke banen in de bouw.

Eigen karakter
,,Met een geheel eigen karakter en beleving is het concept van Hudson's Bay specifiek toegespitst op de Nederlandse markt. De warenhuizen in Nederland krijgen hiermee het karakter van een start-up en bouwt aan hét warenhuis van de toekomst, met bekende en mooie merken in fashion, beauty & home", aldus de organisatie.

Hudson's Bay heeft wereldwijd circa vijfhonderd winkels, waaronder ook ketens als Saks Fifth Avenue en het Duitse Galeria Kaufhof. Het Canadese bedrijf wil uiteindelijk zo'n twintig filialen openen in ons land.
Enschede FM sprak met Olof Kuipers, directeur Hudson’s Bay. Beluister het interview hieronder.

​© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Enschede