Jan Kees Schakel uit Enschede zegt dat hij nog dagelijks kleine verbeteringen merkt. Sokken aantrekken, benen over elkaar slaan, hij kan dat allemaal weer. Balanceren op één been is nog lastig.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kees Schakel uit Enschede zegt dat hij nog dagelijks kleine verbeteringen merkt. Sokken aantrekken, benen over elkaar slaan, hij kan dat allemaal weer. Balanceren op één been is nog lastig. © Cees Elzenga

Jan Kees Schakel (65) uit Enschede is blij met kunstheup: ‘Ik kan nu al meer dan vóór de operatie!’

RoboTukkerENSCHEDE - Elk jaar krijgen 15.000 mannen en 21.000 vrouwen heupartrose en worden er in Nederland ruim 24.000 heupoperaties uitgevoerd. Jan Kees Schakel (65) uit Enschede heeft sinds kort een prothese rechts. Hij hield voor de serie Robotukker een dagboek bij:

  1. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Twente: ‘Dit komt aan’
    PREMIUM

    Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Twente: ‘Dit komt aan’

    ENSCHEDE - De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. De harde kritiek van Omtzigt in zijn uitgelekte analyse, wordt verschillend beleefd. „De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: scherpte opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen staan”, zegt Eddy van Hijum.

In samenwerking met indebuurt Enschede