Volledig scherm
PREMIUM
Enschede - Jan Keizer. © Archief Auto-Keizer-Stiftung

Jan Keizer, redder in nood voor mensen in Enschede en Gronau

ENSCHEDE / GRONAU - Albertus Johannes Keizer, roepnaam Jan, was bijna vijftig jaar actief als autohandelaar in de grensregio. De Enschedeër zou dit jaar 100 zijn geworden. Twintig jaar geleden richtte hij de Auto-Keizer-Stiftung op, die noodlijdende mensen in Enschede en Gronau een helpende hand toesteekt.

Not braucht Hilfe: nood behoeft hulp. Dat is al twintig jaar het motto van de Duitse Auto-Keizer-Stiftung. „Stel, dat in een huishouden met kleine kinderen plotseling de koelkast kapotgaat”, zegt Elisabeth Hülsmann, die namens de stichting het woord voert. „Dan kunnen we snel en zonder veel bureaucratie helpen. Of als iemand een nieuwe winterjas nodig heeft. Er is veel verstopte armoede.”

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede