Volledig scherm
PREMIUM
Janninkkwartier, nieuwe woonwijk in Enschede. Kwartiermakers © Studio Komma / RRog

Janninkkwartier Enschede: herenhuis met deel-Tesla erbij

ENSCHEDE - Wie een herenhuis of villa koopt op Het Janninkkwartier, krijgt er een Tesla Model 3  bij. De elektrische deelauto biedt een oplossing voor de nieuwe bewoners, die per woning slechts één parkeerplaats tot hun beschikking hebben. Het gaat hier wel om huizen met een verkoopprijs vanaf 495.000 euro.

Het Janninkkwartier wordt een autoluwe wijk. Auto’s worden niet geweerd, maar uit het zicht gehouden. Wie een huis koopt binnen het project Canvas, kan de auto kwijt op een parkeerplaats die half verdiept wordt aangelegd. Bij de woningen zelf komt geen privéparkeerplek. De twintig eengezinswoningen met een prijs vanaf 319.000 euro grenzen aan een groen stadshof, een binnentuin die zij samen met een landschapsarchitect kunnen vormgeven. „Het is zoals de vroegere woonerven waar de auto’s te gast waren”, zegt makelaar Gert-Jan de Jonge van Nieuw Wonen Twente. „Hier worden auto’s zoveel mogelijk uit de wijk gehouden. Ze zijn er wel, maar het wordt ontmoedigd.” 

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.

In samenwerking met indebuurt Enschede