Volledig scherm
Jasper Kerkwijk © Frans Nikkels

Jasper Kerkwijk stopt als fractievoorzitter D66 in Enschede

ENSCHEDE - Jasper Kerkwijk legt het fractievoorzitterschap van D66 in Enschede per direct neer, omdat hij die functie niet kan combineren met zijn nieuwe werk. 

Kerkwijk, die vijf jaar fractievoorzitter is geweest, blijft wel lid van de vijf leden tellende D66-fractie. Hij gaat zich bezighouden met de dossiers duurzaamheid, integratie, sport, financiën en stadsdeel centrum. 

Gertjan Tillema lost Kerkwijk af als fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Enschede. Tillema is bijna vijf jaar actief als raadslid voor de democraten en was daarvoor vier jaar fractie-ondersteuner.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede