Volledig scherm
Jorden Leuverman © Jorden Leuverman

Jorden uit Enschede haalt 4000 euro op voor Stichting Ushersyndroom: ‘Echt geweldig’

ENSCHEDE / ZUTPHEN - Het is Jorden Leuverman uit Enschede gelukt. Samen met zijn hardloopbuddy Ruben Aitink deed hij zondagmiddag mee aan de Hanzeloop in Zutphen. Dit om aandacht te vragen voor de zeldzame ziekte die hem en andere patiënten langzaam doof en blind maakt: het Ushersyndroom. Hij hoopte met zijn actie 1000 euro op te halen, maar het werd het viervoudige.

“Echt geweldig”, reageert Jorden na afloop. “De loop zelf ging heel goed. We wilden de 10 kilometer binnen het uur lopen en dat is gelukt. Op moeilijke momenten hebben Ruben en ik elkaar er doorheen gesleept. Het mooiste moment was na 7,5 kilometer: toen kregen we door dat het ging lukken.”

Overweldigend

Nadat Jorden met een interview in deze krant verscheen, stroomden de steunbetuigingen en donaties binnen. “We hoopten duizend euro op te halen, maar het is 4000 euro geworden. Daarvoor wil ik ook Stichting Reggeborgh in het bijzonder bedanken. Ik had dit nooit durven dromen, het is echt overweldigend. Dit doet me ontzettend goed.”

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Jorden Leuverman en Ruben Aitink © Jorden Leuverman

Onderzoek

Het opgehaalde geld gaat naar Stichting Ushersyndroom en wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar een remmiddel, zodat de verslechtering van zicht en gehoor vertraagd worden. Of dit op tijd komt voor Jorden, weet hij niet. “Ik doe dit om de volgende generatie te helpen. Het moet niet over mij gaan maar over hen. Mijn grootste wens is dat de nieuwe generatie Usherpatiënten vanaf de geboorte behandeld kan worden en dat zij gewoon alle sporten kunnen blijven beoefenen. Dat zij niet zo afhankelijk hoeven te zijn van hun aandoening als ik.”

Jorden en zijn actie voor Stichting Ushersyndroom steunen? Dat kan via deze link.

In samenwerking met indebuurt Enschede