Karin Bossink begeleidt en helpt expats bij alle problemen die ze tegenkomen. Er zijn er veel en ze gaan vaak weer weg omdat hun partners hier eenzaam zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Karin Bossink begeleidt en helpt expats bij alle problemen die ze tegenkomen. Er zijn er veel en ze gaan vaak weer weg omdat hun partners hier eenzaam zijn. © Emiel Muijderman

Karin helpt expats in Enschede op weg: ‘De maandelijkse alarmtest op maandag? Je schrikt je rot’

ENSCHEDE - Tientallen expats strijken elk jaar neer in Enschede. Hoogopgeleide mensen en dus rolt Enschede de rode loper voor ze uit. Maar velen vertrekken ook snel weer, omdat ze niet kunnen aarden of omdat hun partner eenzaam is. De Enschedese Karin Bossink probeert ze te helpen.

  1. Schiet hulp bij verward gedrag in Twente tekort? Hulpverlener Marjon uit Hengelo vindt van wel
    PREMIUM

    Schiet hulp bij verward gedrag in Twente tekort? Hulpverle­ner Marjon uit Hengelo vindt van wel

    De overlast door verwarde personen in Twente en de Achterhoek stijgt explosief. Marjon ter Braak van MTB Zorg in Hengelo is er niet verbaasd over en de door de wol geverfde hulpverleenster weet waar ze het over heeft. Verslaafden met psychische problemen willen zelf meestal geen hulp, maar ook de hulpverlening is regelmatig onvoldoende ontoereikend. Ze benoemt drie knelpunten en geeft een mogelijke oplossing.

In samenwerking met indebuurt Enschede