Volledig scherm
© Dennis Bakker / News United

Kinderdagverblijf in Enschede loopt grote schade op bij uitslaande brand

112ENSCHEDE - Een kinderdagverblijf aan de Marie de Roodelaan in Enschede is zaterdag aan het begin van de avond zwaar beschadigd geraakt door een brand. De oorzaak van het vuur wordt nog onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

De brand brak rond 18.00 uur uit en was in de omgeving van de Marie de Roodelaan goed te ruiken. De brandweer was in een naastgelegen straat aanwezig werd gewaarschuwd door buurtbewoners. Daardoor was de brandweer snel ter plaatse bij de inmiddels uitslaande brand, waardoor ergere schade is voorkomen.

Door het vuur heeft het pand flinke schade opgelopen. De gevel van het kinderdagverblijf is door de vlammen zwartgeblakerd. Ook de rook heeft schade aangericht.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van het ontstaan van de vlammen

Volledig scherm
© Dennis Bakker / News United
  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede