Volledig scherm
© ANP

Kledingwinkels Steps en Promiss definitief weg uit Enschede

ENSCHEDE - Kledingwinkel Steps vertrekt definitief uit Enschede. De winkel aan de Kalanderstraat sluit binnen twee tot drie maanden de deuren. Dat hebben de medewerkers, die op zoek moeten naar een andere baan, afgelopen vrijdag te horen gekregen. Ook kledingwinkel Promiss vertrekt uit de stad.

Het Belgische moederbedrijf FNG kondigde begin dit jaar aan alle winkels van Promiss in Nederland te sluiten. Ook worden 38 van de 50 filialen van Steps opgeheven, maar onbekend was nog welke. Afgelopen vrijdag hebben medewerkers van het Enschedese filiaal te horen gekregen dat de winkel aan de Kalanderstraat dichtgaat. FNG-woordvoerder Patrick van der Borden kan niet zeggen hoeveel mensen daardoor hun baan verliezen.

Banen op de tocht

Bij de twee winkelketens in Nederland werken in totaal 108 vaste werknemers en 126 mensen met een tijdelijk contract. Voor ongeveer 50 van hen is er plek bij andere ketens van FNG in Nederland, zoals Claudia Sträter en Miss Etam. De rest van de banen verdwijnt. Hoeveel banen er op de tocht staan door de sluiting van Steps en Promiss in Enschede, is dus niet duidelijk.

Negen filialen van Steps blijven wel open. Het gaat om locaties in Utrecht, Breda, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Leidschendam, Maastricht, Rotterdam en Zoetermeer. 

Focus op online

Moederbedrijf FNG wil zich meer gaan focussen op de online verkoop van kleding. „Wij zien wekelijks een verdere versnelling in het online-shopgedrag van onze klanten”, zegt de FNG-woordvoerder. „Door vanaf nu volledig te focussen op dit digitale succes kunnen we onze klanten nog beter en sneller bedienen met actuele en kwalitatieve mode voor werk en vrije tijd.”

Het vertrek van Steps en Promiss is de zoveelste kledingwinkel die het uit straatbeeld in Twente verdwijnt. Zo viel begin deze maand definitief het doek voor keten Didi en werd eind vorig jaar Hudson's Bay bankroet verklaard. Verder gingen in 2019 onder meer CoolCat (met vestigingen in Almelo en Enschede) en Sissy-Boy (met een locatie in Enschede) failliet. Een jaar eerder viel het doek voor de Achterhoeks-Twentse modeketen Tuunte Fashion en kledingzaak Men At Work.

In samenwerking met indebuurt Enschede