Kleindierenshow in Enschede: ‘Teddy dwerg populair ras’

VideoENSCHEDE - Van konijnen tot cavia’s en siervogels: dierenliefhebbers en fokkers van kleindierenshow Oneto kunnen drie dagen hun ogen uitkijken. Vier verschillende bonden laten hun fokkerskunsten zien. 

De eerste bezoekers van het evenement namen vrijdagmiddag een kijkje. Eerder op de dag werden de dieren van de jaarlijkse show gekeurd. De keuringskaarten zijn te bekijken op de kooien. In een catalogus worden de beoordelingen van de dieren en de ervaringen van de fokkers samengevat.

Teddy dwerg

Edgar van de Poel, voorzitter van Oneto, merkt een trend op als het gaat om dieren voor in huis. Huisdieren worden door de jaren heen steeds kleiner. „Zo is deze Teddy dwerg erg populair”, zegt Van de Poel, waarna hij een dwergkonijn met lange haren laat zien. Naast de populaire Teddy Dwerg zijn bij de show rond de driehonderd vogels te zien. „En dan praten we over parkieten en papegaaien. Mijn persoonlijk favoriet is de Inka-kaketoe, een prachtige vogel”, zegt Crirstel Vollema, voorzitter van de Parkieten Sociëteit Twente. 

Drie dagen

De kleindierenshow van Orneto is te bezoeken op vrijdag van 15.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en zondag van 9.00 tot 16.00 uur. Locatie is Hangar 11 aan de  Vliegveldweg 345. Entree is 6 euro, kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
Konijnen bij Oneto Enschede © Still Video
  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede