Volledig scherm
PREMIUM
Komend weekeinde is de Oneto, de grootste kleindierenshow van de regio. Voorzitter Edgar de Poel wil het verder uitbouwen tot evenement. Studenten Ilse, Selina en Desy doen de opbouw. © Annina Romita

Kleindierenshow in Enschede: 'Wie geeft een konijn nu een naam?’

ENSCHEDE - Lange rijen dieren in kooitjes? Niet meer van deze tijd, zegt Oneto-voorzitter Edgar de Poel. De jaarlijkse Oneto-show moet vernieuwen. Dat is van levensbelang.

De kleindierenshow van Oneto is een begrip in de regio. Aanstaand weekeinde staat hij weer drie dagen op de kalender. De show probeert zichzelf langzamerhand opnieuw uit te vinden als evenement, want als er niks verandert, sterven de fokkers uit, zegt voorzitter Edgar de Poel.

  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede