Krabbel van Wout Brama in kampioensboek FC Twente

VideoENSCHEDE - Bij het begin van de signeersessie is er sprake van een heuse rij. Supporters van FC Twente wachten met het kampioensboek in de hand op een handtekening van Wout Brama.

Op een afstandje kijken de FC Twente-directieleden Martijn Hoogstoevenbeld en Paul van der Kraan in Boekhandel Broekhuis toe hoe de aanvoerder van de kampioensploeg zijn krabbel zet. Willy Berends en Jasper van de Bult van de pr-afdeling zijn er ook. Zij zijn verantwoordelijk voor de tekst en samenstelling van ‘Wij zijn de allermooiste club van allemaal’, een kroniek in full colour van een seizoen in de eerste divisie met FC Twente.

Thijs Diepenmaat (32) uit Enschede staat nog in de rij als hij de cover van het boek afspeurt, waarop ‘veldbestormers’ staan afgebeeld met feestende spelers. „Mijn broertje staat niet op deze foto”, stelt de fan uit Vak-P enigszins opgelucht vast.

Kampioensbier

Volledig scherm
Appie Hofstee laat zowel zijn shirt met de naam van Brama er op als het kampioensboek signeren. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Wout Brama moet overigens niet alleen kampioensboeken signeren, maar krijgt ook blikken ‘kampioensbier’ van Grolsch, petjes en Twente-shirts in handen gedrukt. Appie Hofstee tovert een kampioensboek uit een gele plastic tas tevoorschijn en schuift het bij Brama onder de neus. „Jij hebt ons kampioen gemaakt, dus ik wil jouw handtekening er in”, zegt Hofstee beslist.
Brama met brede glimlach: „Dat hoor ik graag. We hebben hier met een kenner van doen, merk ik.” Hofstee, ook Vak-P, heeft het boek al in de fanshop van FC Twente gekocht, zegt hij. „Ik las dat er niet al te veel van waren gedrukt en was bang dat ik er naast zou grijpen als ik zou wachten.”

Eerste seizoenskaart

Luna Matabadal (12) is met zusje Rosa (9), buurmeisje Jill (17) en haar moeder, Marleen Rekers, ook gekomen om een gesigneerd exemplaar te kopen. Ze heeft komend seizoen voor ’t eerst een seizoenkaart, zegt Luna trots. Moeder Marleen Rekers: „Toen ik twaalf was, kreeg ik ook mijn eerste jaarkaart voor Twente. Nu is Luna twaalf en krijgt zij er ook één. Zo doen we dat. Rosa moet nog even wachten.”

2500 exemplaren

Van ‘Wij zijn de allermooiste club van allemaal’ zijn 2500 exemplaren gedrukt. Daarvan zijn er al circa 1800 verkocht. Het boek - prijs 14,95 euro -  is verkrijgbaar in de fanshop van FC Twente en bij Boekhandel Broekhuis in Enschede, Hengelo en Almelo. „In onze Almelose vestiging ligt het onder te toonbank”, grapt bedrijfsleider Eric Bol.

Volledig scherm
Wout Brama poseert met jeugdige fans Rosa, Luna en Jill. Twaalfjarige Luna (met groene jas) heeft komend seizoen voor 't eerst een jaarkaart. © Cees Elzenga / hetoog.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede