Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © GinoPress B.V.

Krakers Lipperkerkstraat moeten panden voor 1 september verlaten

ENSCHEDE - De kunstenaars die twee panden aan de Lipperkerkstraat gekraakt hebben moeten deze voor 1 september verlaten. Doen ze dat niet dan krijgen ze een dwangsom van 250 euro per dag opgelegd. Dat is de uitkomst van een kort geding dat Woningbouwvereniging De Woonplaats vorige week aanspande tegen de krakers.

De panden op nummer 214 en 216 staan op de nominatie om gesloopt te worden maar omdat ze vol asbest zitten moet er eerst gesaneerd worden.

De Woonplaats heeft vergaande plannen om de wijk op te knappen en het was een onaangename verrassing toen duidelijk werd dat een groep kunstenaars de huizen in bezit had genomen. De plannen om de woningen op te knappen en te gebruiken voor een kunstexpositie in combinatie met een oproep om het braakliggende terrein tegenover de panden in te nemen als een buurt-doolhof vielen niet in goede aarde. "Levensgevaarlijk" aldus de woningbouwvereniging vorig week tegenover rechter Hangelbroek.

Met de uitspraak hebben de kunstenaars nog even de tijd om een nieuw onderkomen te zoeken. De Woonplaats eiste vorige week nog een ontruiming binnen 48 uur, maar dat werd meteen al afgewezen door Hangelbroek. 

  1. Forse waardedaling Turkse Lira ook voelbaar in Twente
    PREMIUM

    Forse waardeda­ling Turkse Lira ook voelbaar in Twente

    ENSCHEDE - De forse waardedaling van de Turkse lira wordt, zij het beperkt, ook merkbaar in Twente. Zo koopt de Turks/Twentse supermarkteigenaar goedkoper Turks groente en fruit in en wordt textiel uit Turkije interessanter om te importeren. Er is ook een keerzijde, Twentse bedrijven die hun producten naar Turkije exporteren, lopen het risico klanten te verliezen omdat die het Nederlandse product niet meer kunnen betalen.

In samenwerking met indebuurt Enschede