Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman

Kunst in Enschedese boekhandel: ‘er is veel te zien in weinig’

ENSCHEDE - Vaak is haar achtertuin het decor voor haar foto's. Trudie Lucardie exposeert haar fotobeelden bij boekhandel Broekhuis. „Neem de rust om je te verwonderen.”

Papavers 

Quote

Door een lens naar de wereld kijken helpt enorm. Even de rust nemen voor verwonde­ring en er ontstaat iets moois

Trudie Lucardie

„Hier zie je papavers in volle bloei aan het begin van de zomer. En hier”, zegt Trudie Lucardie als ze een paar foto's verder loopt. „Papavers die door de slakken zijn aangevreten.” Een vies beeld, vindt ze. „Slakkenslijm, die vlieg erop, heel onsmakelijk. Maar om te fotograferen bijzonder mooi.”

Als Trudie Lucardie (74) de bloemen in haar achtertuin door de lens van haar Nikon bekijkt, veranderen ze in beelden. Fotobeelden die vertellen dat er ongelooflijk veel te zien is in bijna niets. „Wat ik eigenlijk wil zeggen is: kijk en verwonder je. Het is zo jammer dat we vaak zo verschrikkelijk gejaagd zijn dat we het kleine niet meer zien.” Ze knikt. „Door een lens naar de wereld kijken helpt enorm. Gewoon even de rust nemen voor verwondering en er ontstaat iets moois.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede