Volledig scherm
PREMIUM
Het voorlopig laatst aangelegde nieuwe kunstgrasveld op sportpark Diekman, waar de jeugdige talenten van FC Twente dagelijks trainen. © Marieke Amelink

Kunstgrasveld op Diekman in Enschede moet wachten op oordeel van RIVM en rechter

ENSCHEDE - Het nieuwe kunstgrasveld dat deze zomer op sportpark het Diekman is aangelegd, is voorlopig het laatste. Enschede wacht nu eerst het RIVM-onderzoek naar de veiligheid van rubberkorrels af. En dan loopt er ook nog een strafzaak van het Openbaar Ministerie tegen sportbedrijf Sportaal.

Enschede heeft voorlopig een streep gezet door alle aanvragen voor nieuwe kunstgrasvelden of de vervanging ervan. Eerst  moet duidelijk zijn hoe het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM) en de rechter aankijken tegen de gezondheidsrisico’s en eventuele milieuschade die met name de rubber korrels (SBR) veroorzaken. Sportwethouder Niels van den Berg laat er geen misverstand over bestaan. „Zo lang niet 100 procent vaststaat dat SBR geen gezondheidsrisico’s oplevert en niet schadelijk is voor het milieu, doen wij niets meer.”

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede