Beeld van de Miro-rellen in augustus 1996. Sloop- en gestolen auto's werden na het crossen in brand gestoken en vernielingen in de omgeving aangericht. Het leidde tot harde confrontaties tussen tientallen relschoppers en de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de Miro-rellen in augustus 1996. Sloop- en gestolen auto's werden na het crossen in brand gestoken en vernielingen in de omgeving aangericht. Het leidde tot harde confrontaties tussen tientallen relschoppers en de politie. © Foto Tubantia

Lessen uit de crossrellen van Enschede: ‘Uitbarsting onvrede leidde tot prachtwijk’

ENSCHEDE - Het Miro-terrein en de naastgelegen wijk Velve-Lindenhof waren 25 jaar geleden landelijk nieuws. Wat aanvankelijk in die zomer nog vrij onschuldig begon met crossen met auto’s, mondde in de loop van augustus uit tot massale vechtpartijen met de politie. Uit die Miro-rellen zijn lessen getrokken die tot op de dag van vandaag zichtbaar zijn.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.