Volledig scherm
PREMIUM
(Foto ter illustratie) © Getty Images

Lift in ouderencomplex in Enschede al weken stuk

ENSCHEDE - Bewoners van appartementencomplex Quatre Mains Deux aan de Borneostraat in Enschede zijn het zat. Al meer dan vier weken is de lift in het complex defect, waardoor invalide en bejaarde bewoners hun huis nauwelijks uit kunnen komen.

„Ik heb nog geluk dat ik een balkon heb, anders kwam ik helemaal niet buiten”, zegt een 87-jarige bewoonster van het complex, van achter haar rollator. Sinds de lift stuk is, heeft ze haar appartement niet meer verlaten. „Alleen wanneer ik naar het ziekenhuis moest. Maar dan moest mijn dochter mee, anders lukt het me niet om naar buiten te komen.”

  1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

    ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”

In samenwerking met indebuurt Enschede