Volledig scherm
PREMIUM
(Foto ter illustratie) © Getty Images

Lift in ouderencomplex in Enschede al weken stuk

ENSCHEDE - Bewoners van appartementencomplex Quatre Mains Deux aan de Borneostraat in Enschede zijn het zat. Al meer dan vier weken is de lift in het complex defect, waardoor invalide en bejaarde bewoners hun huis nauwelijks uit kunnen komen.

„Ik heb nog geluk dat ik een balkon heb, anders kwam ik helemaal niet buiten”, zegt een 87-jarige bewoonster van het complex, van achter haar rollator. Sinds de lift stuk is, heeft ze haar appartement niet meer verlaten. „Alleen wanneer ik naar het ziekenhuis moest. Maar dan moest mijn dochter mee, anders lukt het me niet om naar buiten te komen.”

  1. Museum in Enschede met oude UT-apparatuur bestaat 40 jaar
    VIDEO

    Museum in Enschede met oude UT-apparatuur bestaat 40 jaar

    ENSCHEDE - Je zou het een UT-museum kunnen noemen, een ruimte vol oude apparatuur van de Universiteit Twente. Apparaten die lang geleden gebruikt werden door studenten, docenten en wetenschappers. Het museum, officieel de Historische Studieverzameling EWI, bestaat 40 jaar. Voorzitter Paul Regtien en secretaris Albert Schoute van Stichting Ampère, de groep die over het beheer van de collectie gaat, hieven donderdag het glas.

In samenwerking met indebuurt Enschede