Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Bagchus, conrector van Luzac College in Enschede in het trappenhuis van het pand aan de Boddenkampsingel. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Luzac College viert 15 jaar particuliere school in Enschede: ‘Hier wordt elk kind gezien’

Vijftien jaar zit het Luzac College nu in Enschede. Dat wordt gevierd met een reünie in september. Als het aan conrector Maaike Bagchus ligt, wordt ook het lyceum nieuw leven ingeblazen.

Het is stil. Zeker voor een schoolgebouw op een doordeweekse dag. Want dat is wat de vroegere Enschedese muziekschool aan de Boddenkampsingel is, sinds het Luzac College er tien jaar geleden in trok. "De examens zijn net achter de rug, dus onze leerlingen zitten thuis", legt conrector Maaike Bagchus uit.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede