Mee in de trekker naar Den Haag, waarom boer Sjoerd (25) uit Enschede in actie kwam

videoENSCHEDE/DEN HAAG - Duizenden boeren reden woensdag naar Den Haag, om te protesteren tegen de maatregelen die de regering neemt om het stikstofoverschot aan te pakken. Onder hen Sjoerd Pipers (25), samen met zijn familie verantwoordelijk voor een varkenshouderij aan de rand van Enschede. Verslaggever Arjan te Bogt reed met hem mee.

Met een slaperig gezicht stapt Sjoerd Pipers de keuken in. Niet zo gek ook. De wijzers van de klok geven aan dat het iets voor 3 uur is. Dat is ook voor een boer vroeg. Klagen doet Pipers trouwens niet: je moet wat, als je met je trekker naar Den Haag wil om te protesteren. 

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”

In samenwerking met indebuurt Enschede