De treinverbinding tussen Zwolle en Enschede (en Münster) staat hoger op de landelijke bereikbaarheidsagenda. Een belangrijke winst voor Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
De treinverbinding tussen Zwolle en Enschede (en Münster) staat hoger op de landelijke bereikbaarheidsagenda. Een belangrijke winst voor Twente. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Meer succes in Twentse lobby: ‘Trein tussen Enschede en Zwolle is straks geen armetierig lijntje meer’

ENSCHEDE - De opwaardering van de N35 tussen Nijverdal en Wijthmen is de grootste winst die Twente deze week binnensleepte in een overleg met de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Maar er is nog veel meer.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstratie
  Play

  Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstra­tie

 2. Politie beëindigt gewelddadige demonstraties in Amsterdam en Eindhoven
  Play

  Politie beëindigt gewelddadi­ge demonstra­ties in Amsterdam en Eindhoven