Volledig scherm

Meidengroep uit Losser en Enschede in Britse versie The X Factor

LOSSER/ENSCHEDE - Ze mogen niet verklappen of ze een ronde verder zijn. Door of niet; Sandra Keur (21) uit Losser, Tiffanie Jansen (25) uit Enschede en haar zusje Isabel Jansen (20) uit Losser hebben toch maar mooi opgetreden voor Simon Cowell en Nicole Scherzinger. De vrouwen van Beyond the Base doen mee aan The X Factor in Groot-Brittannië. 

Vanaf 27 augustus heeft het trio er wellicht een miljoenenpubliek bij. Want op die dag beginnen de uitzendingen van het populaire tv-programma. 

Tiffanie weet nog niet of hun auditie op televisie komt. Maar de voortekenen zijn hoopgevend: ,,We zijn heel kort te zien in een trailer van het programma."

Van links naar rechts: Tiffanie, Isabelle en Sandra.

One Direction
De vrouwen hadden zichzelf opgegeven voor het programma. Tiffanie: ,,We kijken zelf vaak The X Factor UK. Dan denken we steeds: wow, wat mooi! Veel artiesten zijn dankzij dat programma doorgebroken. Denk aan groepen als One Direction en Little Mix. Dat willen wij ook."

Simon Cowell
Dus trokken de zangeressen de stoute schoenen aan. ,,Als je groot wilt worden, waarom dan niet proberen mee te doen aan een grote competitie? Je kunt je er gewoon voor inschrijven. Dat hebben we dan ook gedaan. We moesten een video van ons opsturen, die diende als online auditie. Die hebben we overleefd. Mochten we naar Dublin komen om op te treden voor de echte jury, met daarin Simon Cowell, Nicole Scherzinger, Sharon Osbourne en Louis Walsh!"

Met name Cowell staat bekend als een 'harde'. Hij laat zich niet snel overtuigen. Tiffanie mag niet zeggen hoe hun optreden werd ontvangen door Cowell en de rest van de jury. Wel laat ze weten dat de meiden enorm zenuwachtig waren om voor Cowell en ex-Pussycat Doll Scherzinger op te treden.

Comeback
The X Factor UK is niet de eerste talentenjacht op tv waar het trio aan meedoet. In 2014 timmerde Beyond the Base al eens aan de weg. Het Twentse zangtrio was toen te zien in Holland's Got Talent. Het filmpje van hun auditie waarin de vrouwen Nobody's Perfect van Jessie J. zongen en jurylid Gordon nog even van repliek voorzagen - hieronder te zien - is op YouTube meer dan een miljoen keer bekeken. 

,,We haalden de halve finales en zijn daarna in zee gegaan met een management", vertelt Tiffanie. Maar de grote doorbraak bleef uit. Ze vervolgt: ,,Het is na onze deelname aan dat programma niet verlopen zoals wij hadden gehoopt. Uiteindelijk zijn het management en wij uit elkaar gegaan. Op een goede manier, dat wel."

De zangeressen hopen dat hun deelname aan The X Factor UK hen meer succes brengt. Tiffanie: ,,Want het is nog steeds onze droom om door te breken."

Volledig scherm
Beeld uit een trailer van The X Factor UK. Foto: Screenshot Facebook / ITV
Volledig scherm
Van links naar rechts: Tiffanie, Isabelle en Sandra. Foto: eigen foto
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    Openbaar Ministerie overwoog verwijzing naar Halt in zaak Onur

    ENSCHEDE - Het Openbaar Ministerie reageert voor het eerst inhoudelijk op vragen rond de afwikkeling van de sextingzaak van Onur Cücü die zelfmoord pleegde nadat een naaktfoto van hem was verspreid. Het OM liet vervolging van de jonge daders achterwege onder de voorwaarde dat ze de komende twee jaar geen delict plegen. Het Gerechtshof bepaalde deze week dat het OM alsnog twee van de drie betrokkenen voor de rechter moet brengen.

In samenwerking met indebuurt Enschede