De redactieleden bewonderen de ingelijste versie van de twintig edities van cliëntenmagazine Blij! van de Twentse Zorgcentra.
Volledig scherm
PREMIUM
De redactieleden bewonderen de ingelijste versie van de twintig edities van cliëntenmagazine Blij! van de Twentse Zorgcentra. © Emiel Muijderman

Mening bewoners Twentse Zorgcentra telt: ‘Belangrijk dat iedereen weet wat er gebeurt’

ENSCHEDE - De mening van de cliënten telt bij De Twentse Zorgcentra. Niet alleen in het overleg met de directie maar ook via hun eigen magazine. Blij! bestaat vijf jaar. Reden voor een feestje bij ‘t Bouwhuis.

 1. Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd
  PREMIUM

  Henk viel in 1944 als een blok voor de schoonheid van Lammy, nu zijn ze 75 jaar getrouwd

  Het is 1944, oorlog. Voor tieners in Veendam is ‘heen en weer lopen op de Kerkstraat’ hun enige vertier. De meisjes aan de ene kant, de jongens aan de andere. En maar kijken. Henk Mulder smelt als hij een meisje ziet met een lief gezicht en lang, zwart haar. „Ik vond het een schoonheid.” Dat is Lammy Weij, uit het aangrenzende dorp Wildervank. Hij stapt op haar af en laat haar niet meer gaan.
  Enschede
 2. Emotionele start in Enschede: Almeloopers en tientallen andere teams onderweg in Roparun
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Emotionele start in Enschede: Almeloop­ers en tientallen andere teams onderweg in Roparun

  Als eerste mochten de Almeloopers zaterdagochtend aan hun tocht van 560 kilometer naar Rotterdam beginnen. In hun kielzog nog ruim 200 andere teams. Allemaal lopen ze zich de benen uit het lijf, om maandagmiddag aan te komen op de Coolsingel. Met maar een doel: geld ophalen voor zorg aan mensen met kanker. En iedereen heeft wel een naaste in zijn hoofd voor wie hij of zij dat doet.
  Enschede