Minister Van Engelshoven in Enschede: stop met rendementsdenken in het onderwijs

VIDEOENSCHEDE - De overdreven aandacht voor toetsen, tevredenheidscijfers, flitsende onderwijsresultaten: het moet afgelopen zijn. D66-minister Ingrid van Engelshoven wil af van het rendementsdenken in het onderwijs. Dat zei ze zondag tijdens een debat over onderwijs in Studio Balengebouw van 1Twente en Pakhuis Oost.

Volgens de minister remt het denken in rendement meer dan het oplevert. “We moeten van de rendementen af, opdat meer mensen onderwijs leuk vinden en ze zich beter kunnen ontwikkelen. Dat zorgt voor ontspanning in het onderwijs.” De minister sprak zondag in Enschede met vertegenwoordigers van onder meer Twentse onderwijsinstituten over levenlang leren en hoe het onderwijs moet hervormen om dat voor elkaar te krijgen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
Minister Ingrid van Engelshoven in Studio Balengebouw van 1Twente en Pakhuis Oost © still uit video
  1. LIVE | Bom onder kunstgrasvelden? ‘Sportbedrijf Enschede deed al het mogelijke rond rubberkorrels’

    LIVE | Bom onder kunstgras­vel­den? ‘Sportbe­drijf Enschede deed al het mogelijke rond rubberkor­rels’

    ROTTERDAM - Sportaal, het sportbedrijf van de gemeente Enchede, moet zich vandaag voor de strafrechter in Rotterdam verantwoorden voor rubberkorrels die buiten twee kunstgrasvelden van voetbalvereniging Vogido terechtkwamen. Volgens justitie is er sprake van opzettelijke milieuvervuiling, omdat niet genoeg is gedaan om de korrels ‘binnenboord’ te houden. Volg de zitting hier live.

In samenwerking met indebuurt Enschede